Direct naar de content
icon search white
30 augustus 2024 - Blogs

Gemeente Coevorden kiest als 50e gemeente voor iArchief

Gemeente Coevorden en PinkRoccade intensiveren de jarenlange samenwerking. Eind juli tekenden we de overeenkomst voor iArchief; een oplossing waarmee Gemeente Coevorden ervoor zorgt dat alle informatie in haar applicaties in het Sociaal Domein archiefwaardig is. Dat lijkt heel normaal, maar is vaker uitzondering dan regel.

Gemeente Coevorden is de 50e gemeente die deze stap zet. Het is niet vreemd dat dit nu gebeurd; met de nieuwe Archiefwet (verwachte inwerktreding 1 januari 2026) en een verandering in beleid (van centraal naar decentraal archiveren en vernietigen) is het logisch dat veel gemeenten het thema archiefwaardigheid hoog op de agenda hebben staan.

“De gemeente Coevorden kiest voor iSamenleving en iArchief om haar medewerkers in het Sociaal Domein efficiënter toegang te geven tot essentiële informatie, zodat zij hun taken beter kunnen uitvoeren en inwoners optimaal kunnen bedienen, terwijl tevens wordt voldaan aan de Archiefwet.”

ISO-16175:2020 gecertificeerde oplossing in de keten
Een belangrijke reden voor gemeenten om te kiezen voor iArchief is omdat de applicatie ISO-16175:2020 gecertificeerd is. En dan niet alleen iArchief zelf, maar juist de hele keten. Alle zaken, documenten en metadata in de keten wordt gearchiveerd en vernietigd zoals de huidige en toekomstige Archiefwet dat voorschrijft.

Intensieve samenwerking met Coevorden
In dit project voeren we niet alleen de implementatie van iArchief uit voor de PinkRoccade applicaties voor het sociaal domein (iSamenleving, iParticipatie en Civision Samenleving), maar we implementeren het ook in combinatie met de applicatie Allegro van ons zusterbedrijf Kred’IT. Daarnaast wordt de data uit oude systemen gemigreerd zodat Coevorden het straks allemaal netjes geregeld heeft. Tot slot voeren we gesprekken om ook iBurgerzaken aan te sluiten op iArchief.

Een duurzaam Nederland
Met iArchief zorgen we niet alleen voor archiefwaardigheid van alle data, maar dragen we ook bij aan een duurzaam Nederland.
De 50 gemeenten die iArchief hebben zijn in staat om samen ruim 12 miljoen documenten op een digitale manier te archiveren. Dat scheelt samen ruim 600 bomen, 600.000 arbeidsuren en bijna 100 brand beveiligde archiefkasten door alles digitaal op te slaan. Maar bovenal: Duurzame toegankelijkheid van alle zaken, documenten en metadata is gewaarborgd.

In het kader van die duurzaamheid zullen wij – naast de al 5.000 bomen die we als PinkRoccade in Het Groene Woud hebben geplant – per gemeente vijf nieuwe bomen laten planten.

Ben je benieuwd naar de Archiefwaardigheid van jouw applicatielandschap?Neem dan vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek.

 

Deel via:

‘Innovatie en samenwerken op basis van vertrouwen en vanuit een lange termijn perspectief. Daar kan je bij mij op rekenen!’

Colin Broers, Salesmanager Proces & Services
Pink_Roccade_Colin_Broers_4215_AS-min.png