Samen bergen verzetten
Tijdens ons wielerevent in de 2e week van september zetten we gezamenlijk een eindsprint in op weg naar de finish op vrijdag 22 november; van maandag 9 tot en met vrijdag 13 september fietsen Colin Broers en ik met een wisselend gezelschap door Nederland. In deze week bezoeken we al fietsend door het land van zuidwest naar noordoost 20 gemeenten. Deze dagen delen we ervaringen uit 5 jaar iBurgerzaken met elkaar. En zowel het bezoeken van best practices als het fietsen daarnaartoe doen we graag samen met jou!
Onderweg en op deze locaties gaan we van elkaar leren en met elkaar vooruit kijken. We helpen elkaar met het verder verhogen van selfservicepercentages (#LSG17). En met het verder optimaliseren van processen (#LSG18). Waardoor we nog verdergaande best practices kunnen delen aan de finish; het Grote Publiekszaken Selfservicecongres (#GPSC19).
> Direct verder lezen en aanmelden voor het wielerevent.
De knecht van nu kan de leider van morgen zijn
Buiten de wielersport gebruiken we het woord ‘knecht’ eigenlijk alleen nog in de – negatieve – uitdrukking ‘Ik ben je knecht niet’. In het wielrennen is dat heel anders, daar heb je niet alleen de knecht, maar ook de overtreffende trap daarvan: de meesterknecht. Knechten zijn binnen deze sport een super belangrijk fenomeen.
Gedurende de afgelopen 5 jaar waren (meester)knechten ook binnen de ontwikkeling, de implementatie en het gebruik van iBurgerzaken enorm belangrijk! Hoewel we niet echt willen spreken over winnen of verliezen gaat het wel om het doen van kopwerk; voorop rijden in het peloton. Denk bijvoorbeeld aan de eerste gemeente zijn die gebruikmaakt van een nieuwe iBurgerzaken app met al het extra werk en de voor- alsook nadelen die daarbij horen.
Er een snok aan geven
Om af te sluiten met een vooruitblik en een andere wielerterm; we gaan er de snok aan geven in de volgende etappe! We gaan namelijk na vrijdag 22 november het tempo stevig verhogen om dat vervolgens ook gedurende deze etappe weer aan te houden. Uiteraard zorgen we er daarbij wel voor dat ons team niet uit elkaar valt; in deze periode blijven selfservice en procesoptimalisatie onverminderd belangrijk. Tegelijkertijd verleggen we binnen de kopgroep onze focus naar thema’s die in de – nabije –toekomst gaan spelen: regie op gegevens, digitale identiteit via mobiele apparaten, de verdere verschuiving van dienstverlening vanuit de balie naar het web en bij de burger aan de keukentafel.
Ook de start van deze etappe is weer een gedurfde stap. Vergelijkbaar met de stap die we samen met onze klanten 5 jaar geleden hebben gezet; toen sloegen we de weg in van digitale dienstverlening, van selfservice. Met de nodige ervaring rijker en in de wetenschap dat de beloftes van 5 jaar geleden werkelijkheid zijn geworden hebben we het volste vertrouwen in deze vervolgstap; 1 keer software ontwikkelen rondom de toekomstige thema’s en deze functionaliteiten en bijkomende voordelen voor iedereen beschikbaar stellen.
Het gat dichten
Waarom je dit wielerevent niet mag missen? Allereerst omdat je het gat wilt dichten, omdat je aansluiting wilt krijgen met je voorligger(s). En daarnaast omdat je de beste gesprekken nou eenmaal op de wielrenfiets hebt; het praat allemaal net wat makkelijker als je samen op pad bent. Bovendien is fietsen een lekker momentje om de druk van de dag te ontvluchten; het maakt je hoofd leeg en brengt je op nieuwe ideeën. En ik weet niet hoe het met jou zit? Maar ik zit na het wielrennen altijd bomvol energie, waarschijnlijk ook vanwege het buiten in de frisse lucht bezig zijn.
Voor de volledigheid: Uiteraard kun je de best practices ook bijwonen zonder op de fiets te stappen. We ontvangen je graag bij de één of meerdere gemeenten die haar best practice, haar ervaringen met ons deelt.
> Verder lezen en aanmelden voor het wielerevent.