Release 4.0
Release 4.0 live
Op maandagavond 12 december 2016 is release 4.0 van Zorg voor Jeugd live gegaan. Deze release zit vol met handige oplossingen en gebruiksvriendelijke vernieuwingen.
Waarom? Daarom!
In Zorg voor Jeugd werken we met privacy gevoelige informatie van kinderen. Daarom zitten er in het systeem veel restricties. Die restricties zijn niet altijd even duidelijk. Daarom hebben we vraagtekens toegevoegd. Als je iets wilt doen en het lukt niet, klik je op het vraagteken. Dan krijg je meteen te zien waarom het niet lukt. Je kunt bijvoorbeeld geen coördinatie overzetten, als je nog met een ketenregistratie betrokken bent bij een jongere. Nu vertelt Zorg voor Jeugd je dat ook. Handig!
Eerste hulp bij zoeken
Hoe zat het ook alweer? Als je een ketenregistratie wilt maken, vul je de achternaam en de postcode in. Of nee, was het nou de geboortedatum en het geslacht?
Herkenbaar?
Om het makkelijker te maken, heeft Zorg voor Jeugd nu een handige ‘Hulp bij zoeken’ knop. Deze maakt visueel inzichtelijk welke combinaties van gegevens je in kunt vullen. Zo vind je makkelijk de juiste jongere om je melding te maken.
Hou me op de hoogte!
Vanaf nu kun je in Zorg voor Jeugd af en toe een aankondiging zien. Bijvoorbeeld als er onderhoud gepleegd moet worden. Of als er handige nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd. Je vindt die aankondiging bovenin het scherm, naast het oranje belletje. Je ziet dit belletje natuurlijk alleen als we iets te melden hebben.
Opschoonactie Jeugdbescherming Brabant
Decentralisatie, ook bij Jeugdbescherming Brabant (voorheen Bureau Jeugdzorg)
Tijdens de decentralisatie van de Jeugdzorg zijn er niet alleen bij gemeenten veel zaken veranderd. Ook bij Jeugdbescherming Brabant (voorheen Bureau Jeugdzorg) hebben de nodige veranderingen plaatsgevonden. Dit heeft ook gevolgen gehad voor Zorg voor Jeugd. Samen met Jeugdbescherming Brabant is PinkRoccade Samenlevingszaken een actie gestart, om die impact weg te werken.
Geen e-mails, wel resultaten
De eerste stappen zijn al gezet. De signaleringen en ketenregistraties ouder dan 2 jaar zijn opgeruimd. De eerste resultaten zijn positief. Als het goed is heb je hier niets van gemerkt. Er zijn namelijk geen (onnodige) e-mails verstuurd. Ook zijn er geen ongewenste effecten op de coördinaties ontstaan.
Stille stappen
De komende tijd zullen er meer stappen genomen worden. Zo worden een aantal coördinaties binnenkort beoordeeld en waar nodig opgeruimd. Het is de bedoeling dat de actie eind januari is afgerond. Ook hier zal je, als het goed, is helemaal niets van merken.
Aanpassingen convenant Groningen per 1-1-2017
Groninger gemeenten
Op 1 januari 2017 verandert de zorgcoördinatie in de provincie Groningen. Een aantal gemeenten gaat dan met WIJ-teams of Sociale teams werken. Deze teams krijgen voortaan de zorgcoördinatie. Andere gemeenten kiezen voor de oude situatie. De GGD coördineert dan de zorg.
Postcode-specifiek? Doen we!
De zorgcoördinator wordt aangewezen op basis van de postcodes van de gesignaleerde jongeren. Zorg voor Jeugd ondersteunt nu de volledige postcodes in dit beslisproces. Zo kunnen de WIJ-teams en Sociale teams tot op straatniveau nauwkeurig de juiste coördinaties toegewezen krijgen.
WIJ-team, Sociaal team of GGD
Als je wilt weten welke gemeenten met WIJ-teams of Sociale teams gaan werken (en welke gemeenten bij de GGD blijven), neem dan contact op met de regiobeheerder van Zorg voor Jeugd Groningen. Ben Boddie staat je graag te woord. Zijn gegevens zijn hier te vinden: http://www.zorgvoorjeugd.nu/groningen
Livegang nieuwe ZorgvoorJeugd.nu
Nieuwe jas, vertrouwde vulling
Misschien heb je hem al gezien: de nieuwe, informatieve Zorg voor Jeugd website. Zo niet, hier kun je hem vinden: www.zorgvoorjeugd.nu. De website heeft een nieuwe, moderne uitstraling gekregen. Ook is de website een stuk gebruiksvriendelijker gemaakt. De informatie is natuurlijk hetzelfde gebleven.
Noord Brabant: iedere regio een eigen aanpak
Als je de nieuwe website bezoekt zie je dat er nu meer regio’s zijn om uit te kiezen. Iedere regio in Noord Brabant heeft een eigen pagina gekregen. Zo heb je altijd de juiste, regio-specifieke informatie tot je beschikking.
Feedback? Graag!
Uiteraard willen wij dat jij een prettige web-ervaring hebt. Als je tips of feedback hebt om die ervaring te verbeteren, horen wij het graag! Neem dan contact op met Mariëlle Rosendaal via marielle.rosendaal@pinkroccade.nl.
Nieuwe postcode voor kerkdorpen aan de Maas
Maasdorpen krijgen een nieuwe postcode
Vanaf 1 januari 2017 krijgen Overlangel, Neerloon, Huisseling, Keent, Demen, Dieden, Neerlangel en Deursen-Dennenburg een nieuwe postcode.
Verhuisberichten
In de landelijke VIR en Zorg voor Jeugd krijgen deze jongeren een nieuwe postcode. Dit kan leiden tot verhuisberichten. Deze worden getoond bij de jongeren, op het VIR-tabblad. Je krijgt hier verder geen e-mails of notificaties vanuit Zorg voor Jeugd over. Net zoals bij ‘echte’ verhuizingen.
Jongeren zoeken? Houd rekening met de nieuwe postcode!
Wanneer je een jongere zoekt in Zorg voor Jeugd, om een nieuwe ketenregistratie of signalering te maken, kan dat op basis van postcode. De Beheer Voorziening Burgerservicenummer (BV-BSN) wordt dan geraadpleegd. Vanaf 1 januari 2017 dien je hiervoor de nieuwe postcode te gebruiken!
Nieuwe gemeente Meierijstad
Welkom Meierijstad!
Per 1 januari 2017 gaan Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel samen verder als gemeente Meierijstad.
Drie gemeenten, twee regio’s – en nu?
Sint-Oedenrode en Veghel behoren tot en met 31 december 2016 tot regio Noordoost-Brabant. Schijndel valt onder regio Den Bosch. Dat betekent dat de nieuwe gemeente Meierijstad onder twee regio’s zou vallen. Dat is niet zo handig. Daarom behoort gemeente Meierijstad vanaf 1 januari 2017 tot regio Den Bosch en Meierij.
Wat betekent deze aanpassing voor jou?
2017 is het jaar van de overgang. Dit betekent dat Sint Oedenrode en Veghel nog steeds de beslisregels van Noordoost Brabant houden. Schijndel hanteert de beslisregels van de regio Den Bosch en Meierij. In de loop van 2017 wordt besloten hoe Jeugdzorg en daarmee de Basisteams definitief worden ingericht.
Vragen?
Heb je vragen over deze overgang? Kijk dan op de website van Meierijstad: http://www.meierijstad.nl/ . Of neem contact op met je regiobeheerder.